Untitled document
Autentificare    

PROIECT COMENIUS 2005-2006 “O SOCIETATE CONDUSA DE TINERI”

Realizat în parteneriat cu Zespol Szkol nr.3, Suwalki, Polonia si Istituto Professionale di Stato per l’Industria e l’artigianato “A.M.Barlacchi”, Crotone, Italia.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: Constientizarea tinerilor asupra necesitatii implicarii lor active in toate domeniile vietii sociale. De asemenea proiectul a urmarit dezvoltarea unor atitudini si comportamente civice care sa stimuleze sentimentul apartenentei la cetatenia europeana, acumularea de cunostinte care sa le permita elevilor elaborarea profilului unei societati democratice condusa de tineri, dezvoltarea unor abilitati de operare cu termeni si concepte specifice domeniului social vizat, a unor abilitati de comunicare (TIC).

Toate produsele realizate pe parcursul derularii proiectului au constituit obiectul unor prezentari in cadrul institutiilor partenere, au fost utilizate atat la orele de curs, cat si in afara lor de catre toti partenerii, contribuind la o mai buna cunoastere a mediului scolar din tarile respective, a metodelor specifice folosite, dar si la largirea orizonturilor culturale ale elevilor.

Caracterul inovator al proiectului a constat in faptul ca a oferit tinerilor posibilitatea de a concepe si promova o alternativa de conducere a societatii, le-a oferit posibilitatea de a-si exprima opiniile si de a pune in aplicare initiativele. Totodata, ei au avut posibilitatea de a participa la actul decizional si de a colabora cu factori de raspundere din domeniile vietii sociale. Dialogul intercultural si lingvistic a contribuit la largirea dimensiunii europene a proiectului.


Copyrights © Marc Paul si Potinteu Crinela. Coordonatori: prof. Berindeie Virgil si prof. Berindeie Elena